Expositie in Beeld 3 2018-03-11T16:07:05+00:00

Expositie in Beeld 3

Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie
Kunstfotografie

“In Oktober 2010 schoof ik aan bij het bidden van de Rozenkrans in de Marcoenkerk van Dorst om foto’s te maken. Dit was een onderdeel van het fotograferen van de vrijwilligers die bij deze kerk betrokken waren. Onwennig maakte ik mijn eerste foto’s, want ik wilde respectvol omgaan met de aanwezigen. Ieder is immers op zijn eigen manier met het gebed bezig.

Daarna bezocht ik een steeds groter wordende cirkel rondom Breda. Overal was ik welkom. Soms werd er weleens terughoudend gereageerd, maar al snel werden de mensen enthousiast en bij een tweede bezoek kwamen ze zelfs naar me toe om mij hun rozenkranskralen te laten zien.

Er is een fotoserie ontstaan van kleinere en grotere groepen die op allerlei plaatsen in kerken en kapelletjes samenkomen. Het is een serie geworden die met zorg is gemaakt. De eenvoud  en de intimiteit van het Rozenkransgebed heb ik getracht te bewaren.

Het is niet zozeer bewust dat ik vanuit het geloof deze onderwerpen kies, die veelal met de kerk van doen hebben, maar vooral vanuit de interesse voor deze mensen. Mensen die meestal al wat op leeftijd zijn, al een behoorlijk leven geleefd hebben en iedere dag nog bezig zijn, hun leven zin te geven.”

Margret Tielemans